BURDUR / KEMER - KEMER İMAM HATİP ORTAOKULU

Nis

Hepimiz, yaşadığımız ya da çalıştığımız yerin yeşillikler ve rengarenk bitkiler içinde olmasını isteriz. Ne yazık ki, dışarı baktığımızda çoğumuzun manzarası büyük binalar ve iş yerleri iken, en azından yaşam alanımızı yeşillendirmek bizim elimizde. Bulundukları her ortama yaşattıkları görsel şölen ile uyum sağlayan, en kasvetli mekanları bile enerjisi ile anlamlandıran çiçekleri okulumuzun her köşesine yerleştirdik

Mrt

Kemer İmam Hatip Ortaokulu-Kemer Ortaokulu-Kemer ÇPAL olarak öğrenci,veli,öğretmen işbirliği içerisinde gönüllü olarak Ramazan Kolisi hazırlandı.

Mrt

Okulumuzda bu yıl koçluk sistemi ile başarlı bir yıl sürdürmeyi amaçlıyoruz.

Mrt

Eğitim-öğretim sürecinin verimli bir şekilde gerçekleşmesi, çocuğun tatminkar intibahlar sağlayabilmesi, sarsıntısız olarak yaşamını kendisi ve toplum yararına sürdürebilmesi için öğrencileri tüm yönleri ile tanımamızda fayda vardır.

Mrt

Öğrencilerin manevi yönüne katkı olacak 1 ayet 1 hadis panosunu din kültürü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz eşliğinde hazırladık.

May

Öğrencilerimizin toplumsal sorunlara duyarlı, sorun çözen, çalışma becerileri gelişmiş bireyler olarak yetişmeleri amacıyla 09.05.2022 tarihinde "Bir Fidan Bin Gelecek Etkinliği" düzenlenmiştir. Toplum hizmeti çalışmalarına katılan öğrencilerimiz ve belgeleri e-Okul sistemine işlenmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz öğrencilerine yönelik Kemer İlçe Müftümüz Sayın Abdülkadir CANLI tarafından Din Görevlilerinin sahip olması gereken ahlaki ve mesleki etik değerler ile ilgili farkındalık sohbeti ve semineri düzenlenmiştir. Soru cevap yönteminin de kullanıldığı seminerde öğrencilerimiz müftümüze akıllarına takılan soruları sorma şansı yakalamışlardır. Müftümüze ve emeği geçen, katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Nis

26.04.2022 tarihinde okulumuz öğrencilerine yönelik soru çözmede karşılaşılan güçlükler, çözerken yapılan yanlışlar ve soru çözüm teknikleri ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır. Sonrasında öğrencilerimizle etkili soru çözme etkinliği yapılarak soru çözme konusunda pratik kazanmaları sağlanmıştır ve yaptıkları hatalar konusunda uyarılmışlardır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

İlim, hikmet alanlarında rol model olan örnek şahsiyetlerin isimleri dersliklere verilmiştir. Öğrencilerimiz İbn-i Sina, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Farabi ve El Biruni'nin hayatlarını araştırması konularında ödevlendirilmiştir. Öğrencilerimiz adı geçen bilim insanlarının bilime katkıları konusunda bilgilendirilmişlerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

Allah (c.c.) doğayı ve içindeki canlı cansız her şeyi insanın sorumluluğuna vermiş ve emanetinden de sorumlu tutmuştur. "Göklerdeki ve yerdeki her şeyi kendi katından (bir nimet olarak) sizin hizmetinize verendir. Elbette bunda düşünen bir toplum için deliller vardır."

Okul toplumunun (yönetici, öğretmen, öğrenci ve veli) bir araya gelmesine imkân veren sportif, sanatsal, sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında 19.04.2022 tarihinde öğrencilerimizle okul kaldırımımızın düzenlenmesini gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz okul çevresinin temiz tutulması konusunda bilinçlendirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimiz 08.03.2022 tarihinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz rehberliğinde Kemer esnafımızın dükkanlarına "En Güzel Hadisler" konulu bilgilendirme afişleri astılar. Esnafımızla peygamber efendimizin hadisleriyle ilgili sohbette bulundular. Etkinliğimizde akran eğitiminden yararlanılarak dayanışmanın önemi vurgulandı.

Mrt

25.02.2022 tarihinde 01.03.2022 tarihinde öğrencilerimizin bilimsel çalışmalarda, denyeylerde ve laboratuvar çalışmalarında etkin rol almalarını sağlamak amacıyla okulumuz fen laboratuvarında çeşitli deneyler yapıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği çalışmamızda İbn-i Sina, Farabi, Harezmi gibi bilim insanlarımızın bilime sağladıkları katkıların neler olduğu ile ilgili ödevlendirmeler de yapıldı.