BURDUR / KEMER - KEMER İMAM HATİP ORTAOKULU

Mrt

28.02.2022 tarihinde teknoloji, internet ve sosyal medya bağlamında e-bağımlılıkla ilgili öğrencilerimize bilgilendirmelerde bulunuldu. Bağımlılıkla mücadelede gerçekleştirilecek ve yapılabilecek çalışmalar öğrencilere aktarıldı.

Ara

Öğrencilerimize Bireyi Tanıma Teknikleri 'nin özellikleri ve amaçları sıralandı. Bunlar;

• Bireyin kendisini tanımasına yardımcı olmaktır.
  • Ne kadar çok teknik uygulanırsa o kadar faydalı olur.
  • Yaptığımız gözlem , vaka her şey kayıt edilmelidir.
  • Bazı tekniklerin sadece psikolojik danışman tarafından uygulanması gereklidir.
  • Bir tekniği bir defa uygulamak yeterli değildir. * Öğrencilerimiz için faydalı bir etkinlik oldu. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

28.12.2021 tarihinde Kemer İlçemizde Kemer Müftülüğüne bağlı Değirmentepe Camii ziyareti gerçekleştirilmiştir. Ziyaret sırasında öğrencilerimiz camiideki vatandaşlarımızla sohbet etmişler, bilgi alışverişinde bulunmuşlardır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Kemer İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimize yenilikçi düşünce çalışmaları yapması konusunda yönlendirmeler yapıldı. Öğrencilerimizin eğitimde iyi örnekler oluşturması konusunda bilinçlendirilmesi açısından verimli bir çalışma gerçekleştirilmiş oldu.

Ara

24.12.2021 tarihinde okulumuzun PVC'lerle çevrilmiş alanına arşivde beklemekte olan çeşitli görsellerimiz taşınmış ve okul köşesi oluşturulmuştur. Makineler ve geçmişteki kullanım amaçları öğrencilerimize açıklanmıştır. Öğrencilerimizin ilgisini çeken bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Ara

Kemer İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimize dikkat ve odaklanmaya yönelik bilgilendirme eğitimi verildi. Odaklanma ve konsantrasyon sorunuyla nasıl baş edilebileceği konusunda öğrencilerimizle egzersizler yapıldı. Öğrencilerimize bu sorunla baş edilebildiğinde sınav başarılarını arttırabileceği açıklandı.

Kas

Öğrencilerimizde millî ve mânevî değerlerinin gelişimine katkı sunmak, şiir ve edebiyat alanında yazılan önemli şairleri tanımalarını sağlamak, edebiyat alanında iz bırakan şiir, kıt'a ve beyitleri okumaları, ezberlemeleri ve yorumlamalarını sağlamak üzere Mehmet Akif ERSOY'un Çanakkale Şehitleri'ne isimli; Necip Fazıl KISAKÜREK'in Sakarya Türküsü isimli şiirleri ezberletildi ve yorumlamaları sağlandı. Verimli bir etkinlik gerçekleştirildi.

Kas

Okul koridor panolarımız Yunus Emre, Sezai KARAKOÇ, Mevlana, Attila İLHAN, Tapduk Emre, Mehmet Akif ERSOY, Yahya Kemal BEYATLI, Cahit Sıtkı TARANCI, Necip Fazıl KISAKÜREK'in özlü söz ve şiirleriyle donatıldı. Oluşturulmaya başlanan ve öğrencilerimizin yoğun ilgisini çeken  Türkçe Sokağı'mız ilerleyen günlerde çok sayıda görsel materyaller eklenerek daha da işlevsel hale getirilecektir.

Kas

Kur'an-ı Kerim'in ana konuları ve muhtevasına yönelik Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz tarafından öğrencilerimize seminer düzenlendi. Verimli bir etkinlik oldu.

Kas

Covid-19 sürecinde eğitim-öğretimi etkileyen güncel konularla ilgili olarak sınıf rehber öğretmenlerimiz ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimiz tarafından öğrencilere bilgilendirmelerde bulunuldu. Pandeminin olumsuz etkilerinden korunmak için yapılması gerekenler öğrencilerle paylaşıldı. Motivasyon arttırıcı ve güdüleyici bir eğitim verilmiş oldu.

Ekm

21.10.2021 tarihinde Kemer Toplum Sağlığı Merkezi tarafından öğrencilerimize beslenme,fiziksel aktivite eğitimi ,obezite eğitimi, tuz ve diyabet eğitimi ve el hijyeni eğitimi konularında eğitim verilmiştir. Katkılarından dolayı Kemer Toplum Merkezi çalışanlarına teşekkür ederiz.

Mehmet Akif ERSOY'un hayatını anlatan metin haberimiz ekinde paylaşılmıştır.

Haz

Kriz yönetimi, öfke ve stres ile başa çıkma yolları konusunda sınıf rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimize bilgilendirmelerde bulundu. Çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.